Şehit Yılmaz Bilgin İlkokulu
CUMHURİYET MAH. ATATÜRK CAD. ŞEHIT YILMAZ BILGIN ILKÖĞRETIM OKULU BLOK NO 1 SELİM / KARS

VİZYON

Çevresiyle bütünleşmiş, çağın değerlerini kavrayan, bilgi toplumun insanlarının yetiştiği; karşılıklı saygı, güven ve işbirliğine dayalı sürekli bir gelişme içerisine giren, yerel ve ulusal başarıların elde edildiği model bir okul olmak.

MİSYON

Millî Eğitim Temel Yasası’nda belirtilen temel ilkelere bağlı kalınarak; çevre olanaklarından yararlanıp, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini de gözönüne alarak, bunların en etkin ve verimli bir şekilde kullanılıp geliştirilmesi. Eğitimin niteliğinin artırılması, sosyal ve kültürel becerilerin geliştirilmesi. Eğitim ortamını nesnel ögesi olan fiziksel koşulların düzeltilmesidir.

NORMAL

KALORİFERLİ

İlçe´ye 2 km uzaklıkta olup il merkezine 30 km´dir.

İLÇE MERKEZ